Booking.com
Nuolaida viešbučiuiSpausk ir atgauk 10 % nuo viešbučiui išleistos sumos.

Keliaujame į Ispaniją. Ką pravartu žinoti?

 Ispanija yra žinoma turistų lankoma vieta ne veltui – joje yra viskas, ko tik gali norėti atostogų metu. Nuo nuostabių paplūdimių ir visame pasaulyje žinomos architektūros iki skanaus tradicinio maisto ir jaudinančio naktinio gyvenimo – kiekvienas Ispanijoje ras kažką! Be to, šalį visus metus palaimina gražus oras.

Tačiau daugelis žmonių mano, kad geriausias laikas aplankyti Ispaniją yra rudenį. Šiuo metu minios sumažėjo, todėl lengviau keliauti ir mėgautis viskuo, ką siūlo ši šalis. Be to, galėsite aplankyti kai kuriuos populiariausius Ispanijos festivalius, tokius kaip „La Tomatina“ ir „Eldia de los Muertos“. Taigi, jei ieškote nepamirštamų atostogų įspūdžių, būtinai įtraukite Ispaniją į savo lankytinų vietų sąrašą. Jeigu smarkiai jūsų pasirinkimą riboja biudžetas, tuomet atminkite, kad paskolos įsiskolinusiems asmenims gali būti suteikiamos net kelionių tikslais.

Kokį tradicinį maistą turėtumėte paragauti Ispanijoje?

Tortilla de patatas arba bulvių omletas yra traškus skanėstas, paprastai patiekiamas kaip pikantiškas užkandis. Šį patiekalą sudaro kiaušiniai, bulvės ir svogūnai (o kartais ir žaliosios paprikos), kepti alyvuogių aliejuje iki auksinės rudos spalvos.

Kitas dažniausiai mėgstamas ispaniškas patiekalas yra paella – ryžių patiekalas, kurį galima gaminti su jūros gėrybėmis, vištiena ar daržovėmis (arba visomis trimis!). Šis patiekalas yra kupinas įvairių skonių ir dažniausiai puošiamas citrinos skiltelėmis ir petražolių šakelėmis.

Galiausiai, jokia kelionė į Ispaniją nebūtų baigta neparagavus autentiško ispaniško gaspačo. Ši atšaldyta sriuba, kilusi iš Andalūzijos regiono pietų Ispanijoje, tradiciškai gaminama iš pomidorų, česnako, acto, alyvuogių aliejaus, vandens ir duonos trupinių mišinio. Puikiai tiks karštai vasaros dienai!

Ką aplankyti Ispanijoje?

Ispanija yra šalis, turinti turtingą istoriją ir įvairią kultūrą. Ispanija turi ką pasiūlyti kiekvienam – nuo saulės nušvitusių Viduržemio jūros paplūdimių iki snieguotų Pirėnų viršukalnių. Tačiau yra keletas vietų, kurių nereikėtų praleisti.

Pirmasis yra Toledo miestas, kuris kadaise buvo Ispanijos sostinė. Tolede yra daugybė bažnyčių ir pilių, taip pat kai kurios geriausiai išsilaikiusios viduramžių architektūros.

Antroji privaloma vieta yra Granada, kur galėsite aplankyti nuostabius Alhambros rūmus ir pasigrožėti nuostabiais Siera Nevados kalnų vaizdais.

Galiausiai, nė viena kelionė į Ispaniją nebūtų baigta, jei praleisite šiek tiek laiko Barselonoje – viename gyvybingiausių ir kosmopolitiškiausių Europos miestų. Stulbinančiomis gotikinėmis bažnyčiomis, visame pasaulyje žinomais muziejais ir šurmuliuojančiu naktiniu gyvenimu Barselona turi pasiūlyti kažką kiekvienam. Taigi, nesvarbu, ar ieškote istorijos, ar naktinio gyvenimo, Ispanija turi jums daug pasiūlymų.

Geriausias metų laikas aplankyti Ispaniją

Kai reikia rasti geriausią metų laiką aplankyti Ispaniją, iš tiesų kyla galvos skausmas, nes paprasto atsakymo nėra. Tačiau, reikia atsižvelgti į keletą veiksnių, kurie gali padėti apsispręsti.

Pirmas – oras. Ispanijoje vyrauja Viduržemio jūros klimatas, o tai reiškia, kad ištisus metus paprastai būna šilta ir saulėta. Tačiau vasaros mėnesiai gali būti gana karšti, todėl jei pageidaujate švelnesnės temperatūros, galbūt norėsite apsilankyti pavasarį ar rudenį.

Kitas veiksnys, į kurį reikia atsižvelgti, yra minios. Ispanija yra populiari turistų lankoma vieta, todėl sezono metu (liepos ir rugpjūčio mėn.) ji gali būti gana sausakimša. Jei pageidaujate laisvesnės atmosferos, galbūt norėsite apsilankyti vidutinio sezono metu (balandžio-gegužės arba rugsėjo-spalio mėn.).

Galiausiai atminkite, kad kai kurie festivaliai ir renginiai vyksta tik tam tikru metų laiku. Pavyzdžiui, jei norite pamatyti garsųjį Jaučių bėgimą Pamplonoje, turėsite apsilankyti liepos mėnesį. Taigi, norint rasti geriausią laiką aplankyti šią šalį, tiesiog atsižvelkite į savo lūkesčius.